Vabilo k oddaji prispevkov

Obveščamo vas, da bo konec meseca maja izšla naslednja številka glasila Ravno polje. S svojimi prispevki (besedili in fotografijami) lahko sooblikujete vsebino občinskega glasila, predstavite svoje, društvene ali druge aktivnosti, izrazite svoje mnenje, itd.

Tudi tokrat bo oddaja prispevkov potekala preko portala MojaObčina.si. Portal za Občino Kidričevo živi na naslovu www.mojaobcina.si/kidricevo, spletno stran si lahko ogledate tudi na pametnih mobilnih napravah, o dogajanju v občini pa ste lahko obveščeni tudi preko tedenskega »mailinga«.

Od januarja 2014 se glasilo Ravno polje (poskusno) ureja preko te platforme, torej sistem oddaje prispevkov po elektronski pošti, kot do sedaj se bo opustil.

Prosimo, da se (v kolikor tega še niste storili) pred oddajo prispevka registrirate na spletni strani www.mojaobcina.si/kidricevo in pričnete z vnosom prispevka skladno z navodili, ki jih najdete na omenjenem portalu (http://www.mojaobcina.si/navodila/) .

Urejanje vsebin na portalu je enostavno in hitro, za več informacij pa si oglejte spletno stran MojaObčina.si/kidricevo, kjer je na voljo tudi pomoč uporabnikom preko telefona ali elektronske pošte. Registrirajte se, prejeli boste potrdilo o prijavi in preko te aplikacije vnašali prispevke, slike, kot tudi napovedi dogodkov.

Naj vas na tem mestu povabimo tudi na delavnico za uporabo sistema MojaObčina.si, ki bo organizirana 7. 5. 2014 ob 17. uri v prostorih OŠ Borisa Kidriča Kidričevo (računalniška delavnica).

Kot registriran uporabnik lahko tudi v času, ki ni določen za oddajo prispevkov za tiskano obliko glasila, sami pišete o svojih aktivnostih, napovedujete dogodke, pripnete fotografije in tudi filmčke, vse to pa je hipoma vidno po celem svetu (na spletu). Če boste svoje prispevke v sistemu moja.obcina.si oddali do 10. 5. 2014 (podaljšan rok za oddajo prispevkov) bodo imeli le-ti možnost, da se znajdejo v tiskani izdaji glasila Ravno polje. V tem primeru je potrebno v razdelku »opombe uredniku« navesti, da je poslani prispevek namenjen objavi v glasilu.

Skladno z dogovorom uredniškega odbora vas prosim, da vaši prispevki ne presegajo skupne dolžine 2500 znakov, kar bo omogočilo objavo več prispevkov in tudi več pripadajočih fotografij. Ta okvirna omejitev se predlaga predvsem za prispevke vezane na opis dogodkov, prireditev, pisma bralcev, prispevkov političnih strank… Izjeme so seveda prispevki s strokovno vsebino in morebitne druge tematike, katerih obseg lahko sproti dogovorimo.

Hvala za vaš trud, ki ga vložite v pripravo prispevkov ter lep pozdrav do naslednje izdaje našega skupnega glasila.

Lep pozdrav!

                                                                                                                             Mojca Trafela

                                                                                         Odgovorna urednica

Morda ti bo všeč tudi...

Skip to content