Sporočilo za javnost – ogrevanje Kidričevo

Sporočilo za javnost

 

Več občanov nas je v preteklih dneh obvestilo, da niso prejeli položnic za plačilo stroškov ogrevanja za mesec oktober. Čeprav nam razlogi, zaradi katerih izvajalec gospodarske javne službe ogrevanja z daljinsko toploto – Komunala Ptuj d.o.o. – za mesec oktober še ni poslal položnic za stroške ogrevanja, niso podrobneje poznani, pa sklepamo, da se je izvajalec za to potezo odločil zaradi po njegovi oceni nerešenih pravnih vprašanj med občino in Komunalnim podjetjem Ptuj, ki segajo nazaj do leta 1997, ter dejstva, da država ne dovoljuje dviga cene stroškov ogrevanja.

Občina Kidričevo pritiskov Komunalnega podjetja Ptuj, ki je vse od leta 1997 nemoteno izvajalo gospodarsko javno službo ogrevanja z daljinsko toploto, ter je prvič že v mesecu oktobru letos »bojkotiralo« distribucijo toplote v naselju Kidričevo, ter s tovrstnimi ponovnimi potezami, ponovno pritiska po dvigu cene in plačilu izgube, ne odobrava.

 

Glede neustrezne ureditve izvajanja gospodarske javne službe, se izvajalec in občina pogajamo od spomladi 2013, vendar pa zaradi različnih ekonomskih in pravnih vprašanj (ki segajo nazaj do leta 1997) žal, nismo uspeli doseči dokončnega dogovora. Sporočamo vam, da se pravnemu reševanju problematike ogrevanja v naselju Kidričevo, ki bi lahko bilo rešeno že pred desetletji in več, žal ne moremo izogniti.

 

Zagotavljamo pa vam, da je dogovor, ki bo zagotovil nemoteno, kvalitetno in cenovno sprejemljivo oskrbo s toploto v Občini Kidričevo, prioritetna naloga vseh občinskih organov in da bomo storili vse, kar je v moči, da se tak dogovor čim prej uresniči. Obenem verjamemo, da je tak dogovor tudi v najboljšem interesu preostalih podjetij, ki sodelujejo pri zagotavljanju toplote na daljavo v naši Občini. Ker bo del celovitega dogovora zagotovo tudi plačilo storitev ogrevanja, ki v vmesnem obdobju ne bi bile zaračunane, vam zagotavljamo, da bomo za morebiti neplačane storitve, naknadno z odjemalci dogovorili način plačila, ki bo zanje najmanj obremenjujoč.
 

 

Direktor Občinske uprave Občine Kidričevo,                               Župan občine Kidričevo,

Damjan Napast                                                                                Anton Leskovar

Morda ti bo všeč tudi...

Skip to content