Prispevki za Ravno polje

Vabilo k oddaji prispevkov za glasiloRavno polje – vnos preko www.mojaobcina.si/kidricevo!

Spoštovani!

Obveščamo vas, da bo v mesecu aprilu izšla naslednja številka glasila Ravno polje. S svojimi prispevki (besedili in fotografijami) lahko sooblikujete vsebino občinskega glasila, predstavite svoje, društvene ali druge aktivnosti, izrazite svoje mnenje, itd.

Novostpri tokratni izdaji glasila je v načinu oddaje prispevkov. Kot smo vas že obvestili se je občina Kidričevo pridružilaportalu MojaObčina.si, ki si je kot cilj zadal združiti lokalna glasila v državi in na enem mestu ponuditi največji izbor lokalnih novic, torej tistih novic, ki jih le stežka najdemo v osrednjih medijih. Portal za Občino Kidričevo že živi na naslovu www.mojaobcina.si/kidricevo, spletno stran si lahko ogledate tudi na pametnih mobilnih napravah, o dogajanju v občini pa ste lahko obveščeni tudi preko tedenskega »mailinga«.

Od januarja 2014 se bo glasilo Ravno polje (poskusno) urejalo izključno preko te platforme, torej sistem oddaje prispevkov po elektronski pošti, kot do sedaj se bo opustil.

Prosimo, da se pred oddajo prispevka registrirate na spletni straniwww.mojaobcina.si/kidricevo in pričnete z vnosom prispevka skladno z navodili, ki jih najdete na omenjenem portalu (http://www.mojaobcina.si/navodila/).

Urejanje vsebin na portalu je enostavno in hitro, za več informacij pa si oglejte spletno stran MojaObčina.si/kidricevo, kjer je na voljo tudi pomoč uporabnikom preko telefona ali elektronske pošte. Registrirajte se, prejeli boste potrdilo o prijavi in preko te aplikacije vnašali prispevke, slike, kot tudi napovedi dogodkov.

Kot registriran uporabnik lahko tudi v času, ki ni določen za oddajo prispevkov za tiskano obliko glasila, sami pišete o svojih aktivnostih, napovedujete dogodke, pripnete fotografije in tudi filmčke, vse to pa je hipoma vidno po celem svetu (na spletu). Če boste svoje prispevke v sistemu moja.obcina.sioddali do 19. 3. 2014 (podaljšan rok za oddajo prispevkov) bodo imeli le-ti možnost, da se znajdejo v tiskani izdaji glasila Ravno polje. V tem primeru je potrebno v razdelku »opombe uredniku« navesti, da je poslani prispevek namenjen objavi v glasilu.

Skladno z dogovorom uredniškega odbora vas prosim, da vaši prispevki ne presegajo skupne dolžine 2500 znakov, kar bo omogočilo objavo več prispevkov in tudi več pripadajočih fotografij. Ta okvirna omejitev se predlaga predvsem za prispevke vezane na opis dogodkov, prireditev, pisma bralcev, prispevkov političnih strank… Izjeme so seveda prispevki s strokovno vsebino in morebitne druge tematike, katerih obseg lahko sproti dogovorimo.

Za spremembe je potreben pogum in čas, potreben je drugačen pristop do dela in drugačen način razmišljanja. Naj bo nov način oddaje prispevkov preko portala Mojaobcina.si priložnost za vas, da na enostaven in brezplačen način dosežete širok spekter bralcev ter hkrati korak naprej pri oblikovanju tiskanega glasila. V primeru, da boste pri oddaji prispevkov potrebovali tehnično pomoč se lahko obrnete tudi direktno na skrbnike portala mojaobcina.si.

Hvala za vaš trud, ki ga vložite v pripravo prispevkov ter lep pozdrav do naslednje izdaje našega skupnega glasila.

Lep pozdrav!

                                                                                                                             Mojca Trafela

                                                                                         Odgovorna urednica

Podrobnejša navodila za uporabo portala najdete na http://www.mojaobcina.si/navodila/

 

Registracija:

Vsak, ki želi vnašati napovedi dogodkov in prispevke na MojaObčina.si se mora najprej registrirati. To storite s pomočjovideo navodil za registracijoali s pomočjonavodil za registracijo v PDF obliki, ki jih najdete na zgoraj navedeni spletni povezavi. Če želite pisati takoj izberite ob registraciji: »Želim sodelovati pri soustvarjanju vsebine in dodati prispevek ali dogodek iz moje občine!« Če ob prijavi te možnosti niste izbrali, a vseeno želite objavljati na MojaObčina.si, nas lahko pokličete na01 620 88 17ali pošljete e-mail napodpora@mojaobcina.si.

 

Vnos prispevka:

Po registraciji lahko vnesete prispevke. Pri tem so vam v pomočvideo navodila za pisanje prispevka, lahko pa si ogledate tudinavodila za pisce v PDF obliki ki jih najdete na zgoraj navedeni spletni povezavi. Prispevke pred objavo pregleda lokalni urednik, zato niso nemudoma vidni na spletu.

 

Napotki za pisanje:

Pri pisanju novic pa si lahko pomagate tudi znapotki za pisanje, ki jih najdete na zgoraj navedeni spletni povezavi.

 

 

Morda ti bo všeč tudi...

Skip to content