OBISK GARMINŠKE DELEGACIJE V KIDRIČEVEM

 

V soboto, 30. 05. 2015  je Občino Kidričevo obiskala delegacija »GAMINŠKA INICIATIVA«. V okviru svojega tridnevnega obiska v Sloveniji, jih je v dvorcu Sternthal sprejel župan Občine Kidričevo, Anton Leskovar. Obiska v Kidričevem, 30. maja 2015 se je udeležilo 27 delegatov iz 11 organizacij držav: Nemčije, Švice, Italije, Hrvaške, Madžarske, Slovenije, Slovaške, Češke  Republike,  Poljske  in Avstrije.

” Gaminška pobuda”  je zveza srednjeevropskih častniških združenj, ki je bila ustanovljena je leta 1995 in izvira iz  “Gaminških pogovorov”, ki so potekali v srednjeveškem samostanu v kraju Gaming v Avstriji.  Njihov prvotni cilj je bil, da bi se združenja rezervnih vojaških častnikov v Avstriji, Nemčiji, Italiji in Švici povezala s srednjeevropskimi vojaškimi združenji, ki so nastala po političnih spremembah v začetku devetdesetih let. V tesnem sodelovanju s politiko so gradili zaupanje na osnovi medsebojnega obveščanja in sodelovanja.

Po letu 2004, so delegati držav iz GAMINŠKE POBUDE  razširili svoja pričakovanja na pomembna vprašanja evropske varnostne politike in pregleda nad nacionalnimi in evropskimi obrambnimi zmogljivosti. Glavni poudarek je na graditvi profesionalnosti oboroženih sil v Evropi. GAMINŠKA POBUDA prispeva zmanjšanju oboroženih sil in krepitvi vojaško strokovni usposobljenosti rezervnih pripadnikov.

 

Morda ti bo všeč tudi...

Skip to content