Nič vas ne stane, da ste dobrodelni

Akcija Nič vas ne stane, da ste dobrodelni, osvešča vse, ki oddajajo dohodninsko napoved v Sloveniji (so davčni zavezanci), da lahko do 0,5 % odmerjene dohodnine namenijo nevladnim organizacijam.

Davčni zavezanci izberejo do največ pet organizacij. S tem donirajo pol odstotka svoje dohodnine za delovanje teh organizacij. Ker gre za organizacije, ki delujejo v javnem interesu, s tem prispevajo k bolj kakovostnemu bivanju v naši družbi. Uredba o namenitvi dela dohodnine za donacije omogoča donacije tudi sindikatom, verskim organizacijam in političnim strankam.

Sporočite, komu boste namenili 0,5 % dohodnine na naslednje načine:

1. Izpolnite obrazec na spletni strani eDavki.

ALI

2. Natisnite obrazec, ga izpolnite, nato odnesite ali pošljite na davčni urad.

ALI

3. Poiščite do največ pet nevladnih organizacij, ki so vam pri srcu, na spletu. Na njihovih spletnih straneh boste zagotovo našli podatke ali pa poseben gradnik, ki vam omogoča izpolnitev podatkov. Natisnite obrazec, ga podpišite in pošljite na davčni urad.

Za lažje iskanje lokalnih organizacij uporabite iskalnik http://www.dobrodelen.si/sl/index/chooseorganizations. Za lažje iskanje uporabi poštne številke: 2325 Kidričevo, 2324 Lovrenc, 2326 Cirkovce ali 2331 Pragersko.

 

Morda ti bo všeč tudi...

Skip to content